HU
Magyar
HU
Magyar
DE
Deutsch
NAPRAFORGÓ ÓVODA
​ÜRÖM
ÜRÖM
CSOPORTOK
Lorem ipsum

V. KATICA CSOPORT 

VI. ŐZIKE CSOPORT 


ÓVÓNÉNIJEINK

Lisztes Veronika - német nemzetiségi óvodapedagógus

Veronika néni vagyok, a Katica csoport németes óvónénije. 2018-ban végeztem az ELTE Tanító- és Óvóképző karán német nemzetiségi óvodapedagógusaként. Gyakorlati időmet már itt töltöttem az Őzike és Halacska csoportban. Nagyon szeretek a gyerekekkel foglalkozni, ezért is választottam ezt a hivatást. Szeretném, ha a gyerekek játékos módszerekkel (minden nap német nyelvű énekkel, mondókával, mesével és mozgásos játékkal) örömmel megismernék és megszeretnék a német nyelv alapjait. Fontosnak tartom a folyamatos tanulást, ezért a közeljövőben szeretnék még továbbtanulni és fejleszteni magamat. 

Ivanov Ildikó

Ildi néni vagyok. Már 10. éve dolgozom ebben a csoportban. Második gyermekem születése után kezdtem el az óvónő képzőt, úgyhogy „elég későn” jöttem erre a pályára, de már gyermekkori álmom is az volt, hogy pedagógus legyek.

A főiskola után itt helyezkedtem el az ürömi oviban.

Úgy érzem, megtaláltam a helyem, nagyon szeretem a hivatásomat. Szerencsés embernek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

Tavaly beiratkoztam az ELTE fejlesztőpedagógia szakára, amit nagyon szeretek, sok érdekes, új módszert tanulunk, amit a munkám során már most is tudok hasznosítani. 2016/17-es nevelési évben, mint fejlesztő pedagógus is dolgozom az épületben, ezzel próbálom még színesebbé tenni az óvodai életet.

DAJKANÉNINK

Jagoschitz Mariann

Születésem óta Ürömön élek, van két kisfiam, akiket párommal együtt nevelünk. 2017 augusztusától vagyok az óvoda tagja, mint dajka. Szeretem a gyerkőcöket, mindent megteszek, hogy a kedvükben járjak és az óvónénik munkáját segítsem.

Örülök, hogy a csapat tagja lehetek!​

ÓVÓNÉNIJEINK

Metzler Ferencné - német nemzetiségi óvodapedagógus

Kati néni vagyok, az Őzike csoport óvónénije. 1989 óta dolgozom az óvodában német nemzetiségi óvodapedagógusként.

Mint németes óvónéni nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek játszva, tevékenység közben, a nap folyamatába építve ismerkedjenek a német nyelvvel. 

Nagy Katalin

Igaz, hogy "csak" 6 éve vagyok az ürömi óvoda tagja, és messziről (Esztergomból) járok dolgozni, de ezt nem bánom. Nagyon szeretek itt dolgozni, a gyerekek szeretete és szüleik belém vetett bizalma mai napig is itt tart Ürömön.

DAJKANÉNINK

Tamási Józsefné

Erzsi néni vagyok, 25 éve dolgozom dajkaként a helyi óvodában. Több éve az Őzike csoportban vagyok, ahol megpróbálom legjobb tudásom szerint segíteni az óvónők munkáját.

Nagyon szeretem a gyerekeket, szeretek köztük lenni és dolgozni.


VII. TEKNŐC CSOPORT 

VIII. MACI CSOPORT


ÓVÓNÉNIJEINK

Busi Zsuzsanna

Nagyon szeretek Ürömön élni a családommal. Megtisztelő, hogy 2016 januárja óta Ürömön gyakorlom hivatásomat édesanyám nyomdokait követve. Nagyon szeretem a muzsikát, 30 éve klarinétozom és zenekarban is játszom. Fejlesztőpedagógus és mozgásterapeuta végzettségeimet van módon a mindennapi munkába beépíteni, ami itt Ürömön jellemzően csak prevenciót jelent, vagy ami még jobb, tehetséggondozást. 

Nyugodt és vidám mindennapokat teremtek, hogy szívesen legyünk óvodában. 

​Horváthné Giczi Márta

Budapesten élek, két nagy gyermek édesanyjaként. 38 éve vagyok a pályán, Ürömön a hatodik évemet kezdtem meg 2017-ben.

Fő profilom a vizuális nevelés, ének-zene, valamint  a környezeti nevelés. Minden foglalkozásomat ezek köré szervezem. Fontosnak érzem, hogy a gyermekek megtanulják a  környezettudatos magatartást, mindezt kellő vidámsággal, jókedvvel sajátítsák el. És számomra rendkívül fontos a következetes gyermeknevelés.

DAJKANÉNINK

Kollárik Béláné, Zsófi

Huszonöt éve dolgozom az ürömi óvodában, szinte még fiatal voltam, mikor ide kerültem. Nagyon szeretem a munkámat és a gyerekeket, remélem, helyt tudok állni ebben a pár évben, ami még van a nyugdíjig. 

ÓVÓNÉNIJEINK

Breierné Virág Erzsébet - német nemzetiségi óvodapedagógus

​Erzsi néni vagyok. Születésem óta, egészen 2015. áprilisáig Ürömön laktam, jelenleg Pilisborosjenőn élek. 

1984-ben éppen itt az ürömi óvodában kezdődött óvónői pályafutásom. Kislányom születése után kerültem a pilisborosjenői óvodába, ahol 20 évig dolgoztam. De mondják, néha szükség van a változtatásra, s talán ez volt az oka, hogy 2012. augusztusában a Budapest, III. ker., Bécsi úti Kastély Óvodába "iratkoztam át", ahol mostanáig tevékenykedtem. Pályafutásom alatt végig németes óvónéniként tettem a dolgomat, és teszem most is, nagy örömmel itt is, a régi-új ovimban.

Forgács Anita

Anita néni vagyok.

Életem során több területen is kipróbálhattam magamat. Dolgoztam eladóként élelmiszerboltban, technikusként élelmiszerlaborban, középvezetőként egy direktértékesítő cégnél.

Öt évvel ezelőtt válaszút elé érkeztem és akkor eldöntöttem, hogy óvónéni leszek. Újra érettségiztem és elvégeztem a főiskolát.

Ez év óta itt lakom Ürömön, elhelyezkedtem itt a Napraforgó Óvodában és remélem, hogy még sokáig a tagja lehetek ennek a közösségnek.

DAJKANÉNINK

Bánfi Orsolya

Orsi néni vagyok, a Maci csoport dadusa. 6 éve dolgozom az óvodában, 3 éve Maci csoportban. Ha az időm, munkám engedi, szívesen barkácsolok a gyerekekkel a csoportban, és ezt a gyerekek meg is hálálják szeretetükkel.