HU
Magyar
HU
Magyar
DE
Deutsch
NAPRAFORGÓ ÓVODA
​ÜRÖM
ÜRÖM
ÉTKEZTETÉS
Lorem ipsumAz óvodai étkezést személyesen, a fenti táblázatban megadott időpontokban lehet befizetni az óvoda titkárságán, adott napon reggel 7:30 órától 11:00 óráig, a pótbefizetések napján pedig 8:00 órától 11.00 óráig. 

Lehetőség van már arra is, hogy a befizetéseket átutalással teljesítsék. Ez esetben kérjük, hogy adott hónap 20. napjáig legyenek szívesek átutalni az étkezés költségét. Amennyiben megadják email-címüket, úgy minden hónapban levelet küldünk a fizetendő díjakról.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni az adott évet és hónapot, amelyre a befizetés történik, a gyermek teljes nevét, valamint a csoport nevét, ahova jár. ( 2016.09.hó Csordás Kati - Bárányfelhő csoport :) )

Szükséges adatok:

számlatulajdonos:      Napraforgó Óvoda és Tagóvoda

számlaszám:               11784009-16797594-00000000

Óvodánkban szakácsaink helyben főzik a gyermekek ebédjét. A jelenleg érvényben levő nagyon szigorú törvényi szabályozás pontosan meghatározza, hogy milyen összetevőből milyen időközönként milyen mennyiség kerülhet asztalukra. Pontosan le van írva az is, melyik fűszerből mennyit használhatunk. Mindezek figyelembe vételével - de törekedve a lehető lefinomabb, a gyermekek által legjobban elfogadható ételek összeállítására - igyekszünk minden nap finom és tápláló ételeket készíteni. Érvényes ugyanez a reggeli- és az uzsonnakínálatra is. Napközben sok gyümölcsöt, zöldséget kapnak a gyermekek.

A 2015-től érvényben levő rendelet szerint még több család mentesülhetett az étkezési díj megfizetésétől. Erről pontosabb információt a 2015 évi LXIII. törvény címszó alatt találhatnak.  A kedvezményes étkezés igénybevétele nem folytatólagos, minden szeptemberben kérjük újra beadni a szükséges nyomtatványt. (Ld. Ingyenes étkezéshez nyilatkozat  linkünk)

Sok kisgyermek esetében egyéni étrend javasolt, ide értve a laktózmentes, a gluténmentes, a diétás étkezést. Az étrend kialakítása egyedi kérvény alapján teljesül, kizárólag szakorvos rendelvényére. Ebben az esetben több lehetőség is adott. Bizonyos mértékű korlátozott alapanyag-felhasználású diétás ételeket szakácsaink is el tudnak készíteni, azonban minél szigorúbb a diéta-előírás, annál nehezebb annak intézményi keretek közötti összeállítása. A megoldás azonban egyszerű. Megoldható, hogy adott cégtől személyre szabott étrendet rendeljen az óvoda, azonban ennek költségét már nem tudjuk az önkormányzat által megadott határokon belül tartani. Ennek kérem szíves tudomásul vételét. Lehetőség van arra is, hogy a szülő minden nap saját készítésű ételt hozzon gyermekének, erről bővebben a Jogában áll... címszó alatt olvashat.

Szükség esetén kérem, forduljanak hozzám ill. az óvoda élelmezés-vezetőjéhez, szívesen segítünk, teszünk javaslatot az eddigi tapasztalatok alapján.